HET
ENKHUIZER
ALTERNATIEF

Zorg voor oud. Hart voor nieuw.

HEA en Gezondheid

HEA spreekt zich uit voor een gezonde leefomgeving. Daaronder verstaat HEA, naast een samenleving die georganiseerd is op de menseljike maat en schone grond, lucht en water, ook een gezonde sociale leefomgeving en een omgeving waarin mensen zichzelf gezond kunnen houden.
Tot zo’n omgeving behoort bijvoorbeeld een actieve informatieomgeving. Wij zijn voorstander van uitgebreide en structurele informatie door de lokale overheid naar burgers toe over gezonde voeding, bewegen en sport, middelengebruik als drugs en alcohol, drinken en alles wat erbij hoort. In dit tijdperk waarin alle informatie te verkrijgen is via internet, lijkt het dat mensen zichzelf makkelijk kunnen gaan informeren over gezondheid. Maar dat is niet zo, veel mensen zien door de bomen het bos niet meer.
Daarom is HEA al vanaf oudsher voorstander van een actieve informatie over gezondheid van overheid naar burgers. Actief, uitgebreid en structureel. Elke leeftijdsgeneratie opnieuw moet deze informatie tot zich kunnen krijgen zonder te verdwalen in de vele sprookjesverhalen die een  medium als internet aanbiedt. De overheid heeft in onze ogen de uitdrukkelijke verantwoordelijkheid daarin de actieve informatieve rol op zich te nemen.

De overheid zal ook zaken moeten faciliteren. Sport, bedrijven die zich bezig houden met gezondheid, instellingen die zich willen vestigen: de gemeente Enkhuizen dient hieraan maximaal medewerkend te zijn. Het gaat over welzijn van mensen op de lange duur, maar ook over kostenbeheersing van zorg en ziekte op de lange duur voor samenleving en economie.

X