HET
ENKHUIZER
ALTERNATIEF

Zorg voor oud. Hart voor nieuw.

HET
ENKHUIZER
ALTERNATIEF

Zorg voor oud. Hart voor nieuw.

HEA over Groen en Natuur

HEA is van mening dat planeet Aarde niet alleen is bestemd als leefplaats voor de mens. Al wat hier leeft en geëvolueerd is heeft recht van bestaan. De mens is slechts één van de vele levensvormen op de planeet, maar die overheerst en exploiteert op dit moment wel vrijwel alle levensvormen van de gebieden waar hij zich vestigt.

HEA maakt zich daarom hard voor behoud van Biodiversiteit (de verscheidenheid aan leven in een bepaald gebied) in Enkhuizen. Het behouden en uitbreiden van groene zones en gebieden in Enkhuizen en draagt hier nadrukkelijk aan bij. Zo kent Enkhuizen een lijst van 141 bomen binnen haar gemeentegrens die een grote waarde vertegenwoordigen en die wij moeten koesteren.

Klimaatverandering is een wereldprobleem. Dat kan alleen worden tegengegaan wanneer iedereen individueel, maar ook elke gemeente afzonderlijk daar een bijdrage aan levert. HEA zal alle gemeentelijke projecten binnen Enkhuizen blijven toetsen op duurzaamheid: “Belasten deze de natuur en het milieu zo min mogelijk”

Ook het schoonhouden van grond en water heeft in onze ogen een hoge prioriteit. Wij zijn de enige partij in de gemeenteraad van Enkhuizen die zich meermaals uitgesproken heeft voor het schoonhouden en niet vervuilen van grond en water die nu nog schoon zijn.

X