HET
ENKHUIZER
ALTERNATIEF

Zorg voor oud. Hart voor nieuw.

HET
ENKHUIZER
ALTERNATIEF

Zorg voor oud. Hart voor nieuw.

HEA en de Samenleving

De samenleving verandert. Dat is goed! Blijven hangen in het verleden heeft nog nooit tot vooruitgang geleid. HEA omarmt de nieuwe initiatieven die binnen Enkhuizen bijdragen aan een betere samenleving. Denk daarbij aan de vele voorzieningen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maar er is ook een keerzijde. De samenleving wordt harder en ook wij zien de verandering van ‘wij’ naar ‘ik’. HEA betreurt dit! Wij zullen daarom altijd die initiatieven blijven steunen die gericht zijn op het “wij”. Alleen samen komen we verder. Vanaf de zijlijn roepen leidt alleen maar tot frustratie en woede. Zelden tot iets goeds.

De burgerinitiatieven rond het onnodig afsluiten van de Melkmarkt, zijn een goed voorbeeld van constructief meedenken. HEA heeft dit initiatief altijd gesteund en is trots op het resultaat dat zowel de burgers als de betrokken horeca en winkeliers prima konden leven met het openhouden van de Melkmarkt.

Beter luisteren naar de burgers is de kern van de samenleving die HEA voorstaat. Mits daar ook actief vervolg aan wordt gegeven. Een belangrijke stap hierin is de bereikbaarheid van de gemeente. Dat laat nu vaak te wensen over. Als je de juiste persoon al te pakken krijgt komen er nauwelijks antwoorden, of wordt er ogenschijnlijk niets mee gedaan. Dat moet en de kan anders vindt HEA.

X